CERTIFIKAT ZA IZRADU I PROVEDBU EU PROJEKATA IZDAN OD UČILIŠTA ZA POSLOVNO UPRAVLJANJE -INSTITUT ZA MENADŽMENT

Ponedjeljak, 29.08.2016.

Već smo se nekoliko puta oglasili u vezi s paradoksalnom situacijom u kojoj se s jedne strane poduzimaju aktivnosti na ukidanju odredbi Zakona o računovodstvu kojom se propisuje donošenje jedinstvenog kontnog (računskog) plana, a s druge strane je u Narodnim novinama br. 75/16 objavljen taj kontni plan s primjenom od 1. I. 2017.

S obzirom na činjenicu da je Sabor RH prestao raditi u srpnju, poslije predstojećih izbora ova tema će ponovo doći na dnevni red.

U tom smislu oglasila se Hrvatska udruga poslodavaca koja ističe: "Na upite članova vezano uz Jedinstveni kontni plan i za aktivnosti HUP-a vezane uz Zakon o računovodstvu obavještavamo Vas da je HUP u kontaktu sa Ministarstvom financija te će se nakon formiranja nove Vlade RH moći pokrenuti izmjene zakona sa mogućom primjenom od 1.1. 2017."

Naglašavamo kako je HUP i dalje u izravnim kontaktima s Ministarstvom financija te će se razgovori o konačnom ukidanju odredbi o kontnom planu nastaviti krajem kolovoza kada je i predviđeno održavanje zajedničkog sastanka (HUP-Min financija).

Razvidno je kako dio strukovne javnosti i ekonomska znanost o ovom problemu šuti, što više, čak i svojim aktivnostima podržava primjenu jedinstvenog kontnog plana. Što je u tome toliko dobro, možemo lako zaključiti.

Izvor: www.rrif.hr

 

profortis logo transparent

P(R)OGLEDAJTE OČIMA PROFORTISA

Ne poznajemo granice i nerješene  situacije. Sposobni smo u svakom trenutku pronaći za Vas najpovoljnije rješenje ...

    SILVER